Historie 2015 “Ik hou van Holland”

 

foto 2

DSC_1213

foto 1

foto 2

Die Twee

knipsel uitslag 2015

11407025_851779068249991_5711830013582145196_n10421305_851778868250011_6457246604773949475_n11401189_851778778250020_1202357479276802188_n17776_851778514916713_6577020566037835099_n

2015 nr1 (35)2015 nr1 (59)

 

The Elevators: Wij vonden het werkelijk fantastisch! Wat goed georganiseerd en wat een leuk stel mensen bij elkaar. We hebben ons erg welkom gevoeld als ‘stadsmeisjes’ 😉

2015 nr1 (22)2015 nr2 (239)

 

De tulpentrutten: De tulpentrutten waren er dit jaar ook bij en wat een sensationele dag .. De kriebels.. bij de gedachte dat dit de eerste keer dat ik uberhaupt lift .. en dat ik Johan zie lachen pff … Eerst koffie met gebak bij jaap wat super smaakt, zakken lopen om de molen hebben de meeste nog nooit gedaan denk ik (haha lachen om dubbel D). Bijzondere mensen die ons mee namen, met een piloot de cd afluisteren van mr chung.
Met een vogel bewonderaar praten over de gieren in Wommels zodat hij 20 km moest omrijden in ons voordeel.. Een dame uit zwolle die ons meenam te bbqen bij de schoonfam. in almere wat ons drie kwartier koste maar wel gelachen.. En onze laatste rit van de arena (daar moet je niet liften bij die n.g.s) naar huis in 35 minuten waar een koude pils staat te wachten… Al met al een topdag met mooie momenten.. wij bedanken de organisatie , Jaap voor de koffie en pils, vrouw van Jaap voor het eten tot volgend jaar.. gr Johan en Jeroen

2015 nr1 (23) 2015 nr2 (114)

 

Dubbel D: Wat een prachtige dag hebben Dionne en ik gehad samen met alle andere deelnemers en niet te vergeten de organisatie. Zij hebben deze onvergetelijke dag mogelijk gemaakt. Bedankt voor jullie creativiteit, tijd, energie en steun. We zijn nu aan het nagenieten van alle mooie en “Oh-ja-momenten”. Volgend jaar zijn wij er ook weer bij!

2015 nr1 (25) 2015 nr2 (149)

 

The Flying Dutch: O o o, wat weer een mooi avontuur. Liftend rondom het IJsselmeer, thema ik hou van Holland. De Gommerliftrace 2015 weer achter de rug. Interessante liften, mooie gesprekken, lange lachbuien, onzin, strijd en fanatisme. Een levensgevaarlijke rit met een 85 jarige, stokdove, demente man, ervan overtuigd dat hij ons al eens eerder naar Meppel had gebracht. Op een bed in de vrachtwagen en een touringcar vol Polen . Als eerste team terug in Wervershoof, maar 1 opdracht niet gedaan, dus punten aftrek, maar hee…. alleen maar genoten!!

2015 nr1 (28) 2015 nr2 (177)

 

Dubbel D: Na een spectaculair outfit te hebben gescoord helemaal in het teken van “Ik hou van Holland”, kekke kousjes tot over de knietjes, snelle gympies aan de voeten, hoog geblondeerd haren, goed gestyled met kriebels en adrenaline in ons lijf begaven wij ons op zaterdag 6 juni om 08.30 uur op het fietsje naar café “Die 2” in ons mooie dorp.

Na een hartelijk welkom onder genot van een lekkere bak koffie en een dikke monsjoutaart gingen we op pad naar de molen. Na een potje zaklopen kregen wij als handicap 5 ballonnen toebedeeld. Met 2 rauwe eieren in ons decolleté, die ook weer heel terug moesten komen, gingen we op zoek naar onze eerste lift. Snel raak!  Een dame op weg richting Amsterdam reed ons naar het eerste tankstation in Zaandam maar niet voor we de IJsbaan in Hoorn even hadden gekiekt.

In Zaandag kregen we bijna direct een lift van 2 jonge jongens die op weg waren naar een festival in Brabant en ons afzette in Utrecht. Op de snelweg zagen we de Ikea en besloten ons daar af te laten zetten daar wemelt het namelijk van de mensen.  Alsof het de normaalste zaak van de wereld was, liepen we daar te paraderen in ons outfitje op zoek naar de volgende lift. Nog even wat Ikeabanken getest en op richting parkeergarage. Na veel praten en aanklampen van Ikeabezoekers, bijna desperaat omdat het ons veel te lang duurde, vonden we een lieve vrouw die ons wel naar Bilthoven wilde brengen. In ruil voor de lift hebben we deze vrouw geholpen met het sjouwen van haar aankopen en het inladen van de auto. Bij het tankstation in Bilthoven zagen wij Sander die nog druk bezig was met tanken. Hij was op weg naar een familieweekend in Groningen en wilde ons wel meenemen op voorwaarde dat Dion de rottweiler zou vermaken die achter in de auto zat.

2015 nr2 (182) 2015 nr2 (121)

Bij weer een tankstation lieten we ons oog vallen op een groene VW transporter. Met nog steeds 5 ballonnen op zak zette onze chauffeur ons af bij de Mac Donalds in Meppel maar niet voor we in zijn auto een lekker dansje hebben gedaan op een lekker Hollandse deun. Vanaf de Mac Donalds zijn we met de benenwagen het centrum van Meppel ingelopen. Helaas knapte toen onze eerste ballon. Op het terras van eetcafé “De Beurs” hebben we een heerlijk broodje gegeten en een eerste stevige borrel achterover geslagen. Dat hadden we wel verdiend. Teleurgesteld waren we omdat we toch echt dachten de eerste te zijn op het terras maar niets bleek minder waar. Direct na het telefoontje zijn we naar de locatie gelopen in het centrum waar een koppel van de organisatie zat. Zij gaven ons de opdracht een zo origineel mogelijke klompendans te regelen met zo veel mogelijk publiek. Het lukte ons helaas niet om genoeg toeschouwers te krijgen omdat er al veel koppels voor ons waren geweest. Dat was jammer want ze hebben heel wat gemist, namelijk: Dubbel D gaf een performance op de tafel van een restaurant midden op het plein in Meppel. De gympies verruilden we voor veel te grote klompen en we dansten alsof ons leven ervan afhing.  “Meppel bedankt!”

Vanuit het centrum van Meppel brachten twee 80-jarige dames ons weer terug naar de bewuste Mac waar we langs de weg twee heren in een bedrijfsbusje troffen. Met zijn vieren voor in het busje gepropt inclusief onze overgebleven ballonnen en onder het genot van de snacklucht van de etende heren brachten zij ons naar het dichtstbijzijnde tankstation. Daar klampten we ons vast aan een leuk jong stel uit Heerenveen wat een heerlijk weekend met z’n tweeën had doorgebracht. We mochten mee in een mooie luxe Audi. Als vorsten achterin met inmiddels nog maar 3 hele ballonnen en twee aftreksels daarvan roken we de ijselmeerlucht al.  Al keuvelend met het jonge stel ontdekten we dat we dichtbij het adres waren waar we de koe moesten fotograferen. De chauffeur wilde voor ons wel even omrijden. En ja hoor, na een kilometer of vijf zagen we de koe in de voortuin van de mooie Friese boerderij. Even snel een kiekje en weer door!  Na afgezet te zijn in Heerenveen hadden we binnen 1 minuut een nieuwe lift naar Sneek. Een leuke jonge man zette ons af in Sneek. Daar heeft het voor ons veel te lang geduurd en moesten we nu toch echt met de duim omhoog. Dat was overigens de eerste keer die dag. Veel getoeter en gezwaai naar ons maar ons meenemen, ho maar. Met bijna de moed in onze gympies, stopte er een topper. Een leuke vrouw die haar raampje opende en zei: “Meiden hier staan jullie niet goed, ik beng jullie wel richting afsluitdijk”. Al gezellig kletsend in de auto werd zij razend enthousiast over de liftrace en was bereid ons naar de afsluitdijk te brengen maar wilde eerst nog even met ons op de foto anders zou niemand haar geloven. Doordat de brug open stond aan het begin van de dijk, hadden we snel weer een volgende lift die ons naar Middenmeer wilde brengen. We moesten lullen als brugman maar de chauffeur en zijn vrouw gingen toch overstag en hebben ons helemaal naar de finish gebracht. We hadden ze namelijk een lekker koud biertje in het vooruitzicht gesteld.

Het laatste stukje van de race zaten we shakend in de auto en werden we gek gebeld door onze coach René waar we toch bleven want het zou een nek-aan-nekrace worden. Met groot onthaal alsof we de Mont Blanc beklommen hadden, finishten we als tweede koppel. Wat een dag en wat een ontlading!  Met de uiteindelijk behaalde punten van de opdrachten en tijdsaftrek bleek Dubbel D tóch de snelste te zijn. Met een klomp als bokaal, een zelf gecomponeerd afscheidslied en een heerlijk diner was er een einde aan deze mooie dag gekomen.

Organisatie bedankt voor deze topdag. Volgend jaar is Dubbel D weer van de partij. Wij zijn besmet met het “gommerliftracevirus” en genieten nog steeds na.

Groetjes Dubbel D, duimpie in de lucht en die neem je toch graag mee!
2015 nr2 (132) 2015 nr2 (125)

 

IMG_1140

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *